Kancelária a škola

7 tipov na vytvorenie originálneho dizajnu trička

Tričká s grafickou potlačou sú základom šatníka každého človeka a to aj napriek rozdielom v štýle a vkuse od človeka k človeku. Pri predaji dosahujú dobré výsledky, pretože tričká sa dobre hodia na rôzne príležitosti. Môžu byť užitočné na prezentovanie značky, ako reklamné darčeky, neformálne uniformy, osobné darčeky a oveľa viac. Pointa je, že budú vždy súčasťou šatníka. Zistíte však, že trh s grafickými tričkami je silne nasýtený. Preto je dôležité, ak plánujete nejaké navrhnúť, zvážili, aké návrhy už existujú a majú úspech. Keď si navrhujete tričko sami, pracujete s prázdnym textilom je to šťastie, ak ste kreatívny a potenciálne smola, ak nepoznáte detaily dizajnu. Môže to byť zdrvujúce, ak nepoznáte aspoň základné tipy pre dizajn trička s grafickou potlačou.

 

zdroj: Canva

 

Nájdite svoj motív

Nie všetky tričká sú rovnaké. Keď určíte svoj účel na vytvorenie trička, bude smer dizajnu jasnejší. Plánujete predávať tričká ako tovar? Navrhujete uniformy pre svojich zamestnancov? Tričká pre váš športový klub? Definovanie zámeru dizajnu vášho trička vám umožní skúmať a navrhovať svoj dizajn cielenejším smerom.

 

Preskúmajte svoje publikum

Pre aké typy ľudí plánujete vyrábať tieto tričká? Definovanie vašej demografickej skupiny, ako je vek, poloha a špeciálne záujmy, je kľúčovým krokom v procese navrhovania tričiek. Keď tieto faktory spoznáte, budete môcť určiť, aký druh dizajnu upúta pozornosť konkrétneho publika.

 

Inšpirujte sa trendmi

Každý z nás nejakým spôsobom sleduje trendy. Skúmajte čo je trendy, aby ste získali určitý prehľad o tom, čo je populárne a ďalej rozvíjali svoj vlastný dizajnový koncept. Premeňte to na niečo, čo je relevantné a priťahuje pozornosť. Samozrejme, stále by ste sa mali snažiť zachovať akú-takú originalitu, aby sa váš dizajn nestal tým istým, ako majú ostatní.

 

Správne umiestnenie na ploche je dôležité 

Uistite sa, že váš návrh nezapadá len do šablóny trička, ale tiež zvážte, akú veľkosť a umiestnenie by ste chceli pre svoj konkrétny dizajn. Povedzme, že chcete urobiť dizajn vo vreckovej veľkosti a pridať ho na hruď; ak si nedáte pozor, váš návrh môže byť umiestený príliš nízko, ak nie je správne upravený. Ak chcete grafiku v plnej veľkosti, uistite sa, že veľkosť a umiestnenie prvkov ladí s plochou trička, aby niektoré prvky neskončili v nepohodlných/nevidených častiach trička.

 

Správne zvolená typografia

Pri vytváraní trička s textom sa uistite, že text je viditeľný a čitateľný, najmä ak je hlavnou zložkou vášho dizajnu. Mali by ste sa vyhnúť zložitým písmam, ako je tenké písmo, a rozhodnúť sa pre písma, ktoré sú hrubšie a modernejšie.

 

zdroj: Canva

 

Zvážte kombinácie farieb dizajnu a tričiek

Aj keď tlačíte na jednoduché biele alebo čierne tričko, mali by ste vziať do úvahy aj farby vášho dizajnu a v zásade zvážiť farbu trička nielen ako plochu pre vaše umelecké dielo, ale aj ako výraznú farbu v rámci vášho dizajn. Toto je obzvlášť dôležité, ak tlačíte na výraznejšiu farbu, ako je modrá alebo červená.

 

zdroj: Canva

 

Navrhnite a vytlačte niečo, čo by ste si sami obliekli 

Pred dokončením dizajnu, ktorý ste vytvorili, si položte otázku, obliekol by som si toto tričko? Vieme, že nie všetky tričká sú vytvorené so zámerom univerzálneho nosenia. Tričko, ktoré ste navrhli, nemusí zodpovedať vášmu štýlu alebo vášmu vkusu, no mali by ste byť hrdí na prácu, ktorú vytvoríte. Boli by ste prekvapení, ako vaša dôvera vo vlastnú prácu skutočne vylepší samotné umelecké dielo.

 

S týmito 7 užitočnými tipmi na dizajn si budete môcť vytvoriť svoje vlastné tričko v krátkom čase.

 

Zdroj: blog-gotprint-com