Kancelária a škola

Aké farby roka 2024 budú inšpirovať dizajn tlače

Všetko, čo zahŕňa dizajn, je silne ovplyvnené farbou. V skutočnosti je komplexná psychológia farieb, ktorá dokazuje, že farby dokonca pôsobia na ľudské nálady a správanie. Pokiaľ ide o určenie, ktoré farby použiť, pre daný projekt existuje mnoho rôznych prístupov. Inšpirácia môže prichádzať odkiaľkoľvek a kedykoľvek. Keď už sú všetky farby roka 2024 konečne vonku, pozrime sa na niektoré z farieb, od ktorých sa očakáva trend v interiérovom dizajne, grafickom dizajne, móde a dokonca aj v reklamách.

Hoci majorita týchto farieb je v skutočnosti založená na farbách náterov, musia sa objaviť vo všetkom od stien až po digitálne návrhy. Dali sme všetky hexadecimálne kódy a percentá CMYK, aby ste mohli použiť ktorúkoľvek z týchto neobyčajných farieb pre svoje dizajnérske projekty, od nových vizitiek a aktualizovaných návrhov brožúr až po vylepšenia webových stránok.

 

zdroj foto: pixabay

Modré odtiene ovládanu rok 2024

Zdá sa, že rok 2024 bude v znamení farebného trendu, kde bude prevládať modrá a všetky jej odtiene. V mnohých spoločnostiach zaoberajúcich sa farbami korunovali farbou roka modrú a to v línii od studenej modrej, teplej modrej a dokonca aj jasnej modrej, aby inšpirovali každý typ dizajnérskeho projektu. Modré odtiene, dokonca aj tie najžiarivejšie modré, sú známe tým, že podporujú pocity pokoja a relaxácie.

 

Inšpirácia 2024 

Inšpirované farbou roka Benjamína Moora, „Blue Nova“

Kód farby: #5B6D92

C 22 % M 15 % Y 0 % K 43 %

 

Tento chladne tónovaný modro-šedý odtieň pripomína severskú modrú. Jeho lákavý, prírodou inšpirovaný tón nám pripomína nočnú oblohu a evokuje túžbu po dobrodružstve. V akomkoľvek dizajne by táto farba bola ideálna nielen ako farba akcentu, ale ako farba v centre pozornosti.

 

Inšpirované farbou roka C2, „Thermal“

Kód farby: #B5D5E6

C 19 % M 7 % Y 0 % K 10 %

 

Názov termálny môže naznačovať chlad, ale táto farba má príjemnú atmosféru, o ktorej si myslíme, že bude fungovať dobre, ako farba pozadia.

 

Inšpirované Krylonovou farbou roka, „Bluebird“

Kód farby: #08A8E4

C 86 % M 24 % Y 0 % K 11 %

 

Odvážna, krásna a určite upúta pozornosť. Táto farba bude slúžiť, ako perfektná akcentová farba.

 

Inšpirované farbou roka Valspar, „Renew Blue“

Kód farby: #99B6B3

C 11 % M 0 % Y 1 % K 29 %

 

Strednotónová modro-zelená hybridná farba, ktorá pripomína tlmenú variáciu zelenej morskej peny.

 

Inšpirované farbou roka Dunn-Edwards, „Skipping Stones“

Kód farby: #70959E

C 18 % M 4 % Y 0 % K 38 %

 

Spojenie farieb sivozelená a sivá, by bola práve táto farba. Rovnako ako modrá nova, táto farba je všestranná v tom, že môže byť buď akcentovou farbou alebo hlavnou farbou pre akýkoľvek typ dizajnového projektu. Myslíme si, že túto farbu uvidíme najviac počas jarnej sezóny.

 

Inšpirované farbou roka Sherwina-Williamsa „Upward“

Kód farby: #BFC9D0

C 7% M 3% Y 0% K 18%

 

Vzdušná sivomodrá v neutrálnych tónoch, ktorá má dostatočný charakter na to, aby pozdvihla akýkoľvek dizajn. Namiesto studenej šedej farby pozadia zvážte tento odtieň.

 

Náladový, temný neutrálny odtieň

Aj klasické a moderné tmavé tóny sa dostanú do roku 2024. Trend tmavých, náladových farieb má zahaliť interiérový dizajn a módne krajiny. Hoci to môže byť odvážna voľba pre obývacie steny, tmavšie farby navodzujú pocit tajomstva a sofistikovanosti, ktorý sa dobre hodí na bežné marketingové výtlačky, ako sú vizitky a pohľadnice . Ich rastúcu popularitu možno pripísať kolektívnej túžbe odkloniť sa od predchádzajúcich minimalistických trendov. Keď prechádzame čoraz digitálnym svetom, tieto typy farieb majú uzemňujúcu prítomnosť, ktorá nám umožní ponoriť sa do pokojných, intímnych estetických dizajnov.

 

Inšpirované holandskou chlapčenskou farbou roka, „Ironside“

Kód farby: #605E55

C 0% M 1% Y 4% K 62%

 

Zemité tóny, ako je táto chladná hnedá, sú v poslednej dobe v móde a budú sa objavovať aj v roku 2024.

 

Inšpirované Behrovou farbou roka, Cracked Pepper

Kód farby: #4C4D4F

C 1 % M 1 % Y 0 % K 69 %

 

Uhľovo šedá s trochou tepla a hĺbky. Musíme povedať viac?

Teplé, svetlo neutrálne farby

Rok 2024 sa vyhýba obyčajnej „béžovej“ ére a ponorí sa do teplejšej strany béžových odtieňov, ktoré stále ponúkajú určitú neutralitu. Tieto typy odtieňov ponúkajú oveľa viac osobnosti a budú sa dobre kombinovať s inými farebnými schémami, ako sú napríklad palety zemitých tónov.

 

Inšpirované Gliddenovou farbou roka, „Limitless“ 

Kód farby: #F0DDB8

C 0 % M 7 % Y 22 % K 6 %

 

Tento krásny odtieň sa bude dobre kombinovať so studenými aj teplými farbami. Ak ste uvažovali o neutrálnej farbe, ako je sivá v chladnom tóne, aby ste vyvážili dizajn, skúste namiesto toho tento teplý neutrálny odtieň. Jeho krémovo žltý podtón je jasnejší a je oveľa príjemnejší ako sivý.

 

Inšpirované ultimátnou farbou roka 2024, „Peach Fuzz“ 

Kód farby: #FFBE98

C 0 % M 25 % Y 40 % K 0 %

 

A v neposlednom rade je matkou všetkých farieb roka pastelová teplá broskyňová béžová. Pohľad na túto farbu vyvoláva pocity nostalgie po inom čase. Pri spätnom pohľade bude táto teplá, príjemná farba obľúbenou akcentovou farbou, ktorá bude zahrnutá do dizajnových konceptov v móde, interiérovom dizajne a grafickom dizajne. 

Nový rok je tu a veríme, že tieto farby rozžiaria kreatívnu iskru, ktorú ste hľadali, alebo vás dokonca inšpirujú k tomu, aby ste urobili krok a pracovali na cieli re-brandingu spoločnosti, o ktorom ste premýšľali.  Prinajmenšom dúfame, že tieto farby podporia dizajnové koncepcie pre všetky vaše nadchádzajúce digitálne alebo tlačové marketingové kampane.

 

Zdroj: blog-gotprint-com