Kancelária a škola

Copilot Microsoft - tvoj Ai asistent v práci

Dnes už na nás odvšadiaľ vykukne umelá inteligencia. Mení spôsob, akým pracujeme, tvoríme a komunikujeme. Ani spoločnosť Microsoft nezaháľala a ponúka asistenta Ai, ako podporu v aplikáciách balíka Office: Word, Excel, Power Point, Outlook a OneNote. Copilot je voľne dostupný cez webové rozhranie, mobilnú aplikáciu pre Android a iOS, ale aj ako integrovaný nástroj vo Windowse a v Office balíku Microsoft365. Okrem osobného použitia v rámci Microsoft365 prichádza Copilot aj s možnosťou pre pokročilých používateľov a tvorcov, ktorý chcú využívať Ai na vyššej úrovni. Copilot Pro je prémiová verzia predplatného s rozšírenými možnosťami využitia.

 

Čo je Copilot?

Microsoft Copilot je Ai asistent, pomocník pre inteligentnejšiu, efektívnejšiu prácu a podporu kreativity. Je to softvér vyvinutý spoločnosťou Microsoft a bol uvedený na trh 7. februára 2023. ide v podstate o Chatbot založený na veľkom jazykovom modeli, ktorý dokáže citovať zdroje, vytvárať básne a písať texty a hudbu pre piesne generované jeho pluginom Suno AI. Copilot je súčasťou produktov Microsoft Bing, Microsoft Edge, Microsoft 365 a Microsoft Windows. Je dostupný ako webová aplikácia a tiež pre operačné systémy Microsoft Windows, Android a iOS. Jeho predchodcom bola Cortana.

 

 

Čo dokáže Copilot?

Copilot je vyvinutý tak, aby bol vyhovujúci pre rôzne používateľské skupiny. Tu je niekoľko príkladov:

Rýchle generovanie kódu pre vývojárov

Copilot je nástroj GitHub, ktorý poskytuje vývojárom Ai-založené návrhy kódu v reálnom čase. Pomáha vývojárom pri písaní kódu a poskytuje im návrhy na dokončenie kódu na základe ich vstupu.

 

Užívatelia produktov Microsoft

Copilot je súčasťou produktov Microsoft Bing, Microsoft Edge, Microsoft 365 a Microsoft Windows. Pomáha používateľom lepšie porozumieť informáciám a zvyšuje ich produktivitu a kreativitu. Môže vám pomôcť s úlohami, ako sú:

- Nahrávanie, prepisovanie a sumarizácia stretnutí v Teams, ako aj generovanie akčných položiek a programov.

- Vytváranie stručných súhrnov dlhých alebo zložitých dokumentov, ako sú prezentácie programu PowerPoint, dokumenty programu Word a vlákna e-mailov.

- Hľadanie a zobrazovanie relevantných informácií v rôznych službách alebo aplikáciách spoločnosti Microsoft, ako je webová stránka a SharePoint, ako aj verejné alebo súkromné ​​zdroje údajov. Všetko, k čomu máte prístup.

 

Všeobecní používatelia

Copilot je Chatbot založený na veľkom jazykovom modeli, ktorý dokáže citovať zdroje, vytvárať básne a písať texty, tvoriť hudbu pre piesne generované jeho pluginom Suno AI. Môže byť použitý na rôzne účely, ako je vyhľadávanie informácií, tvorba obsahu a ďalšie. Dokáže komunikovať v 20tich jazykoch.

Tieto schopnosti umožňujú Copilotovi byť výborným nástrojom pre vývojárov, tvorcov obsahu a všeobecných používateľov, ktorí potrebujú pomoc pri písaní kódu, vyhľadávaní informácií alebo tvorbe obsahu. A to sú len niektoré z hlavných skupín používateľov, pre ktorých je Copilot určený.

 

Hlavné výhody Microsoft365 Copilot

Úspora času a zvýšenie produktivity

Microsoft 365 Copilot môže zákazníkom pomôcť ušetriť čas a zvýšiť ich efektivitu automatizáciou úloh, ako je vytváranie zápisníc zo stretnutí, sumarizácia dokumentov alebo vyhľadávanie informácií.

 

Zlepšenie komunikácie a spolupráce

Microsoft 365 Copilot môže zákazníkom pomôcť zlepšiť komunikáciu a spoluprácu uľahčením stretnutí, vytváraním programov, generovaním akčných položiek alebo poskytovaním prehľadov.

 

Posilnenie kreativity a inovácie

Microsoft 365 Copilot môže zákazníkom pomôcť zlepšiť ich kreativitu a inovácie poskytovaním návrhov, generovaním obsahu alebo hľadaním nových príležitostí.

Copilot v bezplatnej verzii

- Prístup k funkcii Copilot na webe alebo v mobilnom zariadení a vo Windowse, Edgei a Bingu

- Chat pomocou textu, hlasu a obrázkov

- Sumarizovanie dokumentov a webových stránok

- Tvorba obrázkov s 15 zrýchleniami denne v aplikácii Designer (predtým Bing Tvorca obrázkov)

- Používanie doplnkov a objektov Copilot GPT

Limity pre bežného používateľa

Denný limit chatov

Predtým bol denný limit chatov v bezplatnej verzii Copilota 300 chatov. Avšak, podľa najnovších informácií, Microsoft zrušil tento limit a teraz je možné používať Copilota bez obmedzenia počtu chatov denne.

Denný limit obrázkov

V bezplatnej verzii Copilota bol predtým denný limit 30 obrázkov. Avšak, podľa najnovších informácií, Microsoft zrušil tento limit a teraz je možné používať Copilota bez obmedzenia počtu obrázkov denne.

Copilot Pro viac možností za predplatné

S predplatnou verziou Copilot Pro (20 USD) sľubuje Microsoft prémiové funkcie a prioritný prístup aj počas špičky spolu s rýchlejšími odpoveďami aj tvorbou obsahu.

- Získate prioritný prístup ku GPT-4 a GPT-4 Turbo vrátane počas špičky na rýchlejší výkon

- Odomknutie funkcie Copilot vo vybratých aplikáciách Microsoft 365 a vytváranie konceptov dokumentov, súhrny e-mailov a formátovanie prezentácií

- Rýchlejšia tvorba obrázkov vo formáte na šírku so 100 zrýchleniami denne v aplikácii Designer (predtým Bing Tvorca obrázkov)

 

Microsoft 365 Copilot je každopádne zaujímavý, inovatívny Ai asistent so sľubným potenciálom. Môže byť nápomocný používateľom pri rôznych pracovných aj kreatívnych úlohách. Až masové používanie preverí jeho silné, ale aj slabé stránky a ako obstojí v konkurencii.